Om os

Jeg er Christina Hald, og jeg er indehaver af Svømmepoterne.

Min motivation for at åbne Svømmepoterne er faktisk ret simpel. Gennem flere år har jeg haft den glæde at svømme med min egen hund og iagttage, hvordan svømning kan være en effektiv genoptræningsmetode efter skader.

Min hund fik en skade, og jeg kunne vælge operation eller hundesvømmetræning, og jeg valgte det sidste. Efter at have fået min hunds bevægeapparat behandlet af en specialist, har jeg dagligt lavet core-træning derhjemme og kombineret det med svømning et par gange om ugen. Resultatet er en hund, der ikke længere lider af smerter, ikke er afhængig af medicinering og nyder hundelivet.

Ud over at stå bag Svømmepoterne har jeg gennemført træner uddannelsesmoduler i en specialklub tilknyttet Dansk Kennel Klub (DKK). Jeg er et aktivt foreningsmenneske og jeg underviser ugentligt hundeførere med deres hunde i lydighed og sporarbejde.
Min passion for dyr har været en central del af mit liv siden jeg var barn.

De seneste 35 år har jeg haft fornøjelsen af at dele mit liv med hunde, som altid har været aktive brugshunde. Jeg har trænet dem i forskellige discipliner, og de har været uundværlige medlemmer af vores familie.

Min beslutning om at åbne Svømmepoterne kommer direkte fra hjertet og min passion for at hjælpe andre med at tilbyde

hundesvømmetræning som en fremragende træningsmulighed, genoptræning, motionstræning og glædeligt samvær.

Min erfaring inden for hundesvømmetræning er primært blevet opbygget gennem min egen hunds træning samt den hjælp, jeg har givet til andre, der ønskede at begynde at træne deres hunde i svømning, men i mit hjerte står det klart, at det er min passion for at hjælpe hunde, som har skabt Svømmepoterne.

Fordelene ved svømmetræning

Træning uden belastning: Svømning giver en fantastisk træningsmulighed for hunde, især ældre eller skadede hunde, da det er en lavbelastningsaktivitet. Vandet bærer vægten af hunden, hvilket reducerer presset i motionen, samtidig med at det giver en effektiv træning.

Styrkelse af muskler: Svømning hjælper med at opbygge og styrker musklerne hos hunde. Bevægelser i vandet og letheden i bevægelse, opbygger og styrke musklerne i hele kroppen.

Genoptræning efter skader: Svømning kan være en del af rehabiliteringsprocessen efter skader eller kirurgi hos hunde. Det kan hjælpe med at genopbygge muskelstyrke og mobilitet.

Forbedring af konditionen: Svømning er en fremragende måde at forbedre hundens kondition på. Det øger hjertefrekvensen og forbedrer udholdenhed, hvilket bidrager til hundens generelle sundhed og trivsel.

Positiv mental stimulering: For mange hunde er svømning en sjov aktivitet, der giver dem mental stimulering og afledning. Det kan være en stor fornøjelse for hunden at være i vandet.

Aflastning af led og smerter: For hunde med ledproblemer eller kroniske smerter kan svømning i et opvarmet bassin være en godt. Svømning med svømmevesten hjælper hunden med at holde opdriften i vandet, som den let kan bevæge sig i vandet.